Petr Navrátil

Herečka Eva Longoria dostala svoji hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy

17. 04. 2018 9:20:51
Jméno herečky Evy Longorie nově obývá Hollywoodský chodník slávy. V pondělí 16. dubna 2018 dostala svoji hvězdu s pořadovým číslem 2634. Nalézt ji můžete na adrese 6906 Hollywood Boulevard naproti slavného Čínského divadla.

Stačí si vzpomenout na slavný seriál Zoufalé manželky. Proč začínám právě tímhle? Protože tenhle kultovní seriál nám - fanouškům nadělil hvězdu v podobě Evy Longorie. Tato stálice Hollywoodu se doslova přes noc stala hvězdou první velikosti právě díky tomuto seriálu. A od konce seriálu se Eva posouvá stále výš a výš. Longoria je kromě herečky také velmi vyhledávanou režisérkou či producentkou. Tím ale výčet jejích aktivit zdaleka nekončí. Je také módní návrhářkou, podnikatelkou a velmi ceněnou filantropkou. Hojně se angažuje v politice a v boji za práva latinských žen a jejich rodin. Mezi její karierní úspěchy lze také počítat to, že v letech 2007 - 2009 ji časopis Maxim vyhlásil Nejvíce sexy ženou světa a v minulosti ji časopis Forbes zařadil mezi nejvíce vydělávající televizní herečky. Je také stálou tváří kosmetické značky L'Oreál Paris.

Její filantropické činnosti si lze nejlépe povšimnout v její nadaci Global Gift Gala , se kterou pravidelně objíždí svět a pořádá charitativní večeře ve městech po celém světě. Aktuálně se tyto večery pořádají každy rok v Londýně, Paříži, Madridu, Marbelle, Dubaji, na Ibize a v Cannes během filmového festivalu.

Ceremoniálu se kromě Longorie a její rodiny zúčastnili i přátelé a kolegové z branže. Podpořit a pronést projev přišly její kolegyně ze seriálu Zoufalé manželky Felicity Huffman, návrhářka Victoria Beckham, herečka Anna Faris, její kolegyně z filmu Overboard, který půjde do kin 4. května 2018, moderátor a herec Mario Lopez, herečka Melanie Griffith či zpěvák Ricky Martin.

Eva Longoria se narodila 15. března 1975 v Corpus Christi v Texasu. Od mala si myslela, že je adoptovaná, protože všechny její sestry byly blondýnky světlé pleti, zatímco ona měla tmavou pleť s hnědými vlasy a oči a vždy byla pokládána za tu nejošklivější.

První velká role přišla v roce 2003 právě díky Zoufalým manželkám, tehdejší tvůrce Marc Cherry ji do role nafintěné a luxusu milující Gabrielle Solis obsadil proto, že když se Evy ptal, co říká na celý scénář seriálu, odpověděla mu Eva, že neví, že četla jen své pasáže Gabrielle a Cherry byl nadšený, poněvadž přesně takhle by mu odpověděla Gaby. V roce 2005 si zahrála ve filmu Drsný časy po boku Christiana Balea, rok 2006 ji přinesl roli ve filmu Strážce po boku Michaela Douglase, Kim Basinger a Kiefera Sutherlanda. V roce 2008 hrála v oblíbené komedii Jen přes její mrtvolu s Lake Bell a Paulem Ruddem. Dále lze zmínit filmy Pro větší slávu a Grázlové z vidlákova (2012), Za hranicí a Každý den (2014) nebo Lowriders (2016). Na televizní počiny ovšem nezanevřela a lze zmínit například komedii až parodii Telenovela (2015), název jasně říká o čem tento počin je nebo minisérie Decline and Fall (2017).

Longoria je držitelkou mnoha ocenění a nominací. Má na kontě dvě ceny Screen Actors Guild Award pro Nejlepší obsazení za Zoufalé manželky, People's Choice Award pro Nejoblíbenejší televizní herečku, Bambi Award pro Nejlepší celosvětovou televizní herečku či dvě ceny Alma pro Osobnost roku a Nejlepší herečku v dramatu. Má také zatím jedinou nominaci na Zlatý glóbus a to za Nejlepší herecký výkon v televizním seriálu, muzikálu nebo komedii právě za roli Gabrielle Solis. Doma má ovšem také hodně cen právě za filantropickou činnost. A kdyby někdy Eva chtěla opustit svět v Hollywoodu, určitě se neztratí, má magisterský titul z Kalifornské univerzity, kde se dva roky věnovala studiu mexické komunity v USA.

Faktem ovšem je, že každá slavná osobnost vybraná a odsouhlasená komisí, si musí za hvězdu zaplatit 25 000 dolarů, což je v korunách něco kolem půl milionu korun. Za tyto peníze si komisí vybraná osobnost hradí ceremoniál a pravidelnou údržbu svoji hvězdy.

Těžko byste hledali vhodnější osobnost v Hollywoodu, která by si svou hvězdu zasloužila víc, než právě Eva Longoria, která už nejenom nám několikrát jasně dokázala, že z chudého a nevzhledného kačátka ze zapadlého texaského města se může stát jedna z nejvlivnějších, nejtalentovanějších a nejkrásnějších amerických celebrit vůbec. Pravda, cesta na vrchol nebyla nijak snadná, o to větší si zaslouží respekt, že vše co sama a bez pomoci vybudovala a dokázala jasně svědčí o tom, že ženy muže zas tak k životu z profesionálního hlediska nepotřebují. Jsem rád, že se ji téhle pocty dostalo a už se nesmírně těším, s čím nás Eva Longoria, která čeká svého prvního potomka, překvapí příště. Že by konečně Oscar? Nebo něco zcela jiného? Nuže, uvidíme přátelé.

Autor: Petr Navrátil | karma: 14.11 | přečteno: 581 ×
Poslední články autora