Herečka Amy Adams dostala zaslouženě svoji hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy

12. 01. 2017 13:00:25
Jméno sympatické herečky Amy Adams nově obývá Hollywoodský chodník slávy. Ve středu 11. ledna 2017 dostala Amy svoji hvězdu s pořadovým číslem 2598. Nalézt ji můžete na adrese 6280 Hollywood Boulevard vedle hotelu W Hollywood.

Herečka Amy Adams patří v Hollywoodu mezi hereckou elitu, pravda ovšem je, že je nenápadná. A to je dobře! Tato slavná zrzka totiž patří za minulý rok mezi pět nejlépe placených hereček na světě a snad každý, kdo se zajímá o svět filmu s ní viděl minimálně jeden snímek.

Ceremoniálu se kromě Adams zúčastnili i její rodina, dále manžel Darren a dcera Aviana, přátelé i kolega z filmů Příchozí a Špinavý trik, Jeremy Renner a režisér Příchozí Denis Villeneuve.

Amy Lou Adams se narodila 20. srpna 1974 ve městě Vicenza v Itálii americkým rodičům, má šest sourozenců, čtyři bratry a dvě sestry. Když bylo Amy osm let, přestěhovala se s rodinou do města Castle Rock v americkém Coloradu, kde navštěvovala střední školu Dougles Country.

Před kamerou figuruje docela dlouho, její první filmový počin přišel v roce 1999 ve filmu Krása na zabití. V roce 2002 se dostala do širšího podvědomí diváků a především Hollywoodských studií, kdy byla obsazena do megahitu Chyť mě, když to dokážeš, kde zazářila v roli zdravotní sestřičky po boku Leonarda DiCapria a Toma Hankse. Její první a zdaleka ne poslední průlom v kariéře nastal v roce 2005, kdy hrála ve filmu Junebug a za který si zasloužila svoji první nominaci na Oscara v kategorii Nejlepší herečka ve vedlejší roli. V roce 2007 Amy představila dva filmy - Kouzelnou romanci, kde předvedla, že umí i nádherně zpívat a role ji přinesla první nominaci na Zlatý glóbus a Soukromou válku pana Wilsona, kde hrála opět s Tomem Hanksem a Julií Roberts.

Další průlom přišel v roce 2008, natočila tři filmy - Velký den slečny Pettigrewové, Jarní úklid s.r.o. a především Pochyby. Tento film ji přinesl druhou nominaci na Oscara a Zlatý glóbus a první nominaci na cenu BAFTA za Nejlepší herečku ve vedlejší roli. V roce 2009 hrála ve filmech Noc v muzeu 2 a Julie a Julia, kde hrála s Meryl Streep. Další úspěšný rok byl pro Amy rok 2010. Natočila filmy Přestupný rok a hlavně Fighter, zmíním jen třetí nominaci na Oscara a Zlatý glóbus a druhou nominaci na cenu BAFTA. V roce 2011 přisla s muzikálem Mupeti. Další průlomový rok pro Amy - 2012. Natočila tři filmy - Na cestě, Zpátky ve hře, kde ji sekundoval jak na place, tak i režijně Clint Eastwood a Mistr - čtvrtá nominace na Oscara a Zlatý glóbus a třetí na BAFTA.

V roce 2013 nám Amy dala další tři filmy - Ona, supermanovský Muž z oceli, kde hrála lásku Supermana, novinářku Lois Lane a Špinavý trik - její pátá nominace na Oscara, čtvrtá na BAFTA a pátá a na Zlatý glóbus, ten taky poprvé vyhrála. V roce 2014 natočila filmy Ukolébavka a pod vedením Tima Burtona Big Eyes, za který získala svůj druhý Zlatý glóbus a pátou nominaci na BAFTA.

Minulý rok, tedy rok 2016 představila Amy opět tři filmy - pokračování Muže z oceli pod názvem Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti, kde se opět zhostila role novinářky Lois Lane a především velehity Noční zvířata od Toma Forda a Příchozí od Denise Villeneuveho, za který opět získala svoji sedmou nominaci na Zlatý glóbus, teď v úterý 10. ledna 2017 i šestou nominaci na BAFTA a čeká se i její šestá nominace na Oscara. Někdy se Amy přezdívá ženská verze čekatelky na Oscara po vzoru Leonarda DiCapria.

Na rok 2017 chystá Amy film Liga spravedlnosti, kde již potřetí stvární novinářku Lois Lane po boku Supermana a Batmana a poprvé se podívá do televize, do které chystá minisérii Sharp Objects. Na rok 2018 má zatím naplánované jen pokračování muzikálového hitu z roku 2007 Kouzelná romance pod názvem Disenchanted.

Amy Adams je držitelkou přes 60 cen včetně dvou Zlatých glóbů, Screen Actors Guild Award, tří Critics Choice Award, Hollywood Film Award, Independent Spirit Award a bezmála 174 nominací na ceny, včetně těch pěti na Oscara a šesti na BAFTA. Ve světě filmu ztvárnila zatím přes 55 rolí a další budou pokračovat.

Faktem ovšem je, že každá slavná osobnost vybraná a odsouhlasená komisí, si musí za hvězdu zaplatit 25 000 dolarů, což je v korunách něco kolem půl milionu korun. Za tyto peníze si komisí vybraná osobnost hradí ceremoniál a pravidelnou údržbu svoji hvězdy.

Nepopírám, že tuto brilantní a sympatickou herečku mám rád a patří mezi mé oblíbené, jde hlavně o to, že jakmile se tato osoba s italským temperamentem a skvělým čichem na role objeví ve filmu, plnými doušky si to užijete a je jen otázkou času, kdy se nad ní Akademie Oscarů "slituje", jako se "slitovala" nad Leonardem DiCapriem a Oscara ji dá a už teď se těším, za jakou další skvělou roli to bude. Nicméně už těch pět nominací potvrzuje, že Amy Adams patří mezi nejlepší a nejkvalitnější herečky filmového průmyslu. A oprávněně!

Autor: Petr Navrátil | čtvrtek 12.1.2017 13:00 | karma článku: 17.90 | přečteno: 396x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Kultura

Dita Jarošová

Uchazečky konkurzu na ředitelku /povídka/

Všechny tři postupně hledaly kongresovou místnost, až skoro bez toho "s", dveře měla čísla, která však v pozvánce nestála. A tak trochu zoufale korzují po chodbách bez informačních cedulí odchytávají všemožné i domnělé úředníky .

28.3.2024 v 9:45 | Karma článku: 7.97 | Přečteno: 235 | Diskuse

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

Všichni máme v paměti telefonní aplikaci Bez Andreje. Funguje dosud? Kupujete anebo využili jste ji někdy v minulosti? Už její pouhý výskyt nám v podstatě oznamuje, že bude přetěžké vyhnout se výrobkům právě z této stáje...

27.3.2024 v 9:50 | Karma článku: 11.60 | Přečteno: 312 | Diskuse

Richard Mandelík

Jeden podařený slavnostní koncert k roku české hudby

Koncert až na dvě zajímavé výjimky vokální a celý věnovaný památce české skladatelky Slávy Vorlové (1894—1973)), tudíž dnes užito jen její hudby a občas i textů.

25.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 45 | Diskuse

Ladislav Kolačkovský

Rytíři Sacher-Masochové v Praze, c. a k. úředníci a milostné vášně

Na Olšanských hřbitovech je hrobka rytířů Krticzků von Jaden. A tam odpočívá i vlastní sestra slavného Sachera-Masocha, díky němuž vzniklo slovo masochismus. Barbara von Sacher. O rodu rytířů Sacher-Masoch a Krticzků.

24.3.2024 v 19:47 | Karma článku: 17.84 | Přečteno: 345 | Diskuse

Pavel Král

Spravedlnost

Po přečtení tohoto příběhu bych mohl jen poznamenat, že spravedlnost je v Božích rukou. A tím by bylo celé téma vyčerpáno. Ale já bych rád spolu s vámi uvažoval o potřebě spravedlnosti v širších souvislostech. A k tomu bych rád...

24.3.2024 v 13:00 | Karma článku: 4.43 | Přečteno: 117 | Diskuse
Počet článků 38 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 376

Zdravím, jmenuji se Petr a je mi 21 let. Rád bych se s vámi podělil o zajímavé informace ze světa celebrit, showbyznysu, kultury či filmu. Mám také na Facebooku stránku "Svět celebrit". Doufám, že se Vám moje články budou líbit a případně děkuji za Karmu :)

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...