Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Herečka Viola Davis dostala hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy. A oprávněně

Jméno Viola Davis nově obývá Hollywoodský chodník slávy. Ve čtvrtek 5. ledna 2017 dostala Viola svoji hvězdu s pořadovým číslem 2597 a nalézt ji můžete na adrese 7013 Hollywood Boulevard u slavného hotelu Hollywood Roosevelt.

Herečka Viola Davis 

Jméno Viola, přijmení Davis. Viola Davis. Toto jméno má v Hollywoodu už desítky let nepochybně své místo. Není mnoho lidí, kteří by neviděli alespoň jediný film, kde Viola hrála. O tom ale později.

Ceremoniálu se kromě Davis zúčastnili i její rodina, přátelé i kolegové, především legendární oscarová herečka Meryl Streep, se kterou si Viola zahrála ve snímku Pochyby. Tehdy jim nádherně sekundovali Amy Adams a již zesnulý Philip Seymour Hoffman.

Ale ani taková hvězda, jako je ta její, nesvítí dlouho. Tato sympatická herečka se narodila ve městě St. Matthews v Jižní Karolíně. Má šest sourozenců a od roku 2003 je provdaná za Juliuse Tennona se kterým má dceru Genesis. Začínala v televizních filmech, ale její první zkušenosti s kamerou sahají až do roku 1996, kdy hrála ve snímku Zkouška ohněm. Známá začala být až kolem roku 2005, kdy hrála ve filmu Syriana po boku George Clooneyho. Definitivní slávu a své místo v Hollywoodu ji přinesla až role ve zmíněným filmu Pochyby. Tato role ji vynesla její první nominaci na Oscara a na Zlatý glóbus v kategoriích Nejlepší vedlejší herečka. V Roce 2009 natočila filmy Na odstřel a Ctihodný občan.

V roce 2010 přenesla na plátna kin hned čtyři filmy - Zatím spolu, zatím živi (po boku Toma Cruise a Cameron Diaz), Zneužitá, Něco jako komedie a Jíst, meditovat, milovat. V roce 2011 přišel další zlomový bod její kariery. Natočila sice jen dva filmy - Nesmírně hlasitě a neuvěřitelně blízko (po boku Toma Hankse a Sandry Bullock) a Černobílý svět (po boku Jessicy Chastain, Bryce Dalas Howard, Emmy Stone, Allison Janney či Octavie Spencer), za roli v tomto snímku získala svoji druhou nominaci na Oscara a na Zlatý glóbus v kategoriích Nejlepší herečka. Poté se Viole nabídky jen hrnuly.

V roce 2013 následovaly snímky Zmizení, trojdílný film Zmizení Eleanor Rigbyové: On, Ona a Oni, Nádherné bytosti a Enderova hra.

V roce 2014 přešla Viola z filmu opět do televize a světlo světa spatřil pilot seriálu Vražedná práva. Seriál získal neuvěřitelnou popularitu z řad kritiků i fanoušků. Viola za roli Annalise Keating získala řadu ocenění v čele s cenou Emmy, kterou vyhrála v srpnu 2015 jako první herečka tmavé pleti či Screen Actors Guild Award a další dvě nominace na Zlatý glóbus. Letos na televizních obrazovkách a u obrazovek počítačů či notebooků běží už 3. série a pochopitelně se na příští rok chystá i série čtvrtá.

Rok 2015 nebyl pro Violu nijak úspěšný, natočila sice dva další filmy - Hacker a Lila a Eve. Bohužel tyto filmy nasbíraly více kritiky než peněz a spokojené filmové fanoušky. V roce 2016 přinesla Viola filmy Sebevražedný oddíl, Custody (zatím neměl v USA oficiální premiéru) a drama Fences, kde hraje po boku oscarového Denzela Washingtona, který snímek i režíroval. Jak se kritici shodují, právě tento snímek vynese Violu opět do nebes. Už byla nominovaná opět na Zlatý glóbus (jak to dopadne se dozvíme v neděli 8. ledna 2017) a očekává se minimálně její třetí nominace na Oscara.

Za svou kariéru ztvárnila Viola přes 77 rolí ve filmech, televizi či divadle a je držitelkou 65 cen a bezmála 99 nominací.

Faktem ovšem je, že každá slavná osobnost vybraná a odsouhlasená komisí, si musí za hvězdu zaplatit 25 000 dolarů, což je v korunách něco kolem půl milionu korun. Za tyto peníze si komisí vybraná osobnost hradí ceremoniál a pravidelnou údržbu svoji hvězdy.

Dle mého názoru se o tuto brilantní herečku bát nemusíme a i kdyby to letos na Oscarech Viole za roli ve filmu Fences nevyšlo, nevadí. Tato žena je totiž jasným důkazem toho, že ke své brilantnosti a poctivému herectví tuto sošku zlatého plešouna ve své sbírce cen nepotřebuje a už teď je stejně jasné, že v budoucnosti na toho Oscárka došáhne, už ji k tomu stačí jen natáhnout pořádně ruku. Jakmile totiž na Oscara dosáhne, budu velice zvědav, za jakou skvělou roli to bude.

 

 

 

Autor: Petr Navrátil | pátek 6.1.2017 12:39 | karma článku: 15,30 | přečteno: 352x
  • Další články autora

Petr Navrátil

Americký Filmový Institut ocenil nejlepší filmy a seriály roku 2018

Americký filmový institut ve středu v Los Angeles ocenil nejlepší filmy a seriály tohoto roku. Do nejlepší desítky se probojovaly filmové hity jako Zrodila se hvězda či oceňovaná Favoritka nebo seriály This Is Us a Atlanta.

7.12.2018 v 11:43 | Karma: 10,68 | Přečteno: 484x | Diskuse| Kultura

Petr Navrátil

Herečka Eva Longoria dostala svoji hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy

Jméno herečky Evy Longorie nově obývá Hollywoodský chodník slávy. V pondělí 16. dubna 2018 dostala svoji hvězdu s pořadovým číslem 2634. Nalézt ji můžete na adrese 6906 Hollywood Boulevard naproti slavného Čínského divadla.

17.4.2018 v 9:20 | Karma: 14,11 | Přečteno: 581x | Diskuse| Kultura

Petr Navrátil

Americký Filmový Institut ocenil nejlepší filmy a seriály roku 2017

V pátek se v Los Angeles předávaly ceny AFI Awards 2017, kde byly oceněny nejlepší filmy a seriály minulého roku. Do nejlepší desítky se probojovaly filmové hity jako Wonder Woman či Uteč nebo seriály Sedmilhářky a The Crown.

7.1.2018 v 12:50 | Karma: 12,62 | Přečteno: 555x | Diskuse| Kultura

Petr Navrátil

Herec Chris Pratt dostal svoji hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy

Jméno herce Chrise Pratta nově obývá Hollywoodský chodník slávy. V pátek 21. dubna 2017 dostal svoji hvězdu s pořadovým číslem 2607. Nalézt ji můžete na adrese 6834 Hollywood Boulevard přímo před divadlem El Capitan Theatre.

24.4.2017 v 17:15 | Karma: 12,01 | Přečteno: 256x | Diskuse| Kultura

Petr Navrátil

Herec John Goodman dostal svoji hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy

Jméno herce Johna Goodmana nově obývá Hollywoodský chodník slávy. V pátek 10. března 2017 dostal svoji hvězdu s pořadovým číslem 2603. Nalézt ji můžete na adrese 6767 Hollywood Boulevard před muzeem voskových figurín Hollywood.

12.3.2017 v 12:09 | Karma: 15,98 | Přečteno: 336x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  18:09

Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

Digitální stavební řízení od července bude, slíbil Bartoš. Provoz přirovnal k D1

25. dubna 2024

Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš ve čtvrtek prohlásil, že digitální stavební řízení bude...

Deník Metro rozšiřuje regionální zpravodajství a zvyšuje náklad

25. dubna 2024

Deník Metro z portfolia mediální skupiny MAFRA posiluje přítomnost v regionech a zároveň zvyšuje...

Podvody přesáhly pět milionů, žalobce viní pojišťováka i jeho otce lékaře

25. dubna 2024  16:23

Z pojistných podvodů s celkovou škodou přesahující pět milionů korun obžaloval krajský státní...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 376x
Zdravím, jmenuji se Petr a je mi 21 let. Rád bych se s vámi podělil o zajímavé informace ze světa celebrit, showbyznysu, kultury či filmu. Mám také na Facebooku stránku "Svět celebrit". Doufám, že se Vám moje články budou líbit a případně děkuji za Karmu :)

Seznam rubrik