Zemřel legendární zpěvák a písničkář Leonard Cohen, autor hitu Hallelujah. Bylo mu 82 let

Včera v Los Angeles zemřela jedna z největších pěveckých legend - Leonard Cohen. Jeho smrt na svých facebookových stránkách oznámila nahrávací společnost Sony Music.

Zpěvák Leonard Cohen

„S hlubokým zármutkem oznamujeme, že legendární básník, písničkář a umělec Leonard Cohen zesnul. Ztratili jsme jednoho z nejuznávanějších a nejplodnějších vizionářů,“ napsala nahrávací společnost spolu s Cohenovou rodinou, která žádá o respektování soukromí v těchto těžkých časech. Důvod úmrtí Leonarda Cohena zatím není znám.

Cohen byl autorem dvaceti alb a v říjnu tohoto roku vydal své čtrnácté album "You Want It Darker", které produkoval jeho syn Adam a zkušený producent Patrick Leonard. Cohen byl také držitelem mnoha hudebních ocenění včetně ceny Grammy za Album roku 2007 zpěváka Herbieho Hancocka "River: The Jonni Letters", na kterém se podílel jako producent. V roce 2010 dostal Grammy za celoživotní dílo.

Spolu s pěveckými legendami Bobem Dylanem a Paulem Simonem byl Cohen jedním z písničkářů, jejichž sláva započala v šedesátých letech minulého století a od té doby s nimi ovlivnil několik generací.

 

Autor: Petr Navrátil | pátek 11.11.2016 4:04 | karma článku: 15,87 | přečteno: 289x