Hollywood Film Awards 2016 zahájily filmovou sezónu cen. Předpovídají nejlepší umělce roku

Z neděle na pondělí se v Los Angeles předávaly filmové ceny Hollywood Film Awards 2016 a zahájily tím filmovou sezónu cen. Z výhry se radovali například Nicole Kidman, Tom Hanks, Leonardo DiCaprio nebo Natalie Portman.

Hollywood Film Awards 2016 

Filmová sezóna cen počínaje Hollywood Film Awards oficiálně započala. Aby také ne, když už je čas ocenit ty nejlepší z nejlepších za tento rok. Slavnostním ceremoniálem provázel ostřílený moderátor, herec a komik James Corden.

Začal bych cenou pro Nejlepšího herce, tu vyhrál Tom Hanks za roli kapitána Chesleyho Sullenbergera v životopisném snímku režiséra Clinta Eastwooda Sully: Zázrak na řece Hudson. Nejlepší herečkou se stala Natalie Portman za roli Jacqueline Kennedy Onassis v životopisném snímku Jackie.

Nejlepším hercem ve vedlejší roli se stal Hugh Grant za roli St. Claira Bayfielda, manžela "nejhorší zpěvačky všech dob" Florence Foster Jenkins ve stejnojmenné životopisné komedii. Nejlepší herečkou ve vedlejší roli se stala oscarová Nicole Kidman za roli ve snímku Lion.

Cenu Nejlepší komediální umělec si odnesl Robert De Niro za snímek The Comedian, který se teprve chystá na plátna kin. Cenu Rostoucí hollywoodský umělec připadla herečce Naomie Harris, známé z filmů o Jamesi Bondovi. O cenu se zasloužila díky rolím ve filmech Moonlight a Collateral Beauty: Druhá šance. Právě díky roli v Moonlight si Naomie může vysloužit nominaci na Oscara, alespoň se to šušká. Cenu Nový umělec získala herečka a dcera legendárního zpěváka Phila Collinse Lily Collins za snímek Rules Don't Apply.

Cenu za nejlepšího režiséra si odnesl herec a režisér Mel Gibson za film Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny, který vstupuje do našich kin koncem listopadu. Nejlepším rostoucím režisérem se stal návrhář a režisér Tom Ford za jeho očekávaný drama thriller Noční zvířata.

Cenu za nejlepší herecké obsazení získal snímek Zlato a trofej si odnesli herci Matthew McConaughey, Bryce Dallas Howard, Edgar Ramírez a Stacy Keach. Cenu za nejlepší píseň si odnesl Justin Timberlake za Can't Stop The Feeling k filmu Trollové. Nejlepším animovaným filmem se stal Zootropolis: Město zvířat a Nejlepší blockbuster roku je Kniha džunglí.

Cenu za nejlepší dokument si odnesl herec Leonardo DiCaprio a producent a režisér Fisher Stevens za snímek Je s námi konec?, který je k dispozici s českým dabingem například na serveru YouTube.

Cenu za celoživotní dílo si za potlesku odnesl herec Eddie Murphy.

Ostatní výherci ceny Hollywood Film Award 2016:

Nejlepší začínající hvězda - Janelle Monáe za film Hidden Figures

Nejlepší producent - Marc Platt za filmy Billy Lynn's Long Halftime Walk, Dívka ve vlaku a La La Land

Nejlepší scénář - Kenneth Lonergan za film Manchester by the Sea

Nejlepší kinematografie - Linus Sandgren za film La La Land

Nejlepší filmový skladatel - Mychael Danna za filmy Billy Lynn's Long Halftime Walk a Storks

Nejlepší editor - John Gilbert za film Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny

Nejlepší vizuální efekty - Stephane Ceretti a Richard Bluff za film Doktor Strange

Nejlepší zvuk - Christopher Boyes a Frank Eulner za film Kniha džunglí

Nejlepší kostýmy - Albert Wolsky za film Rules Don't Apply

Nejlepší produkce - Wynn Thomas za film Hidden Figures

Nejlepší make up a účesy - Shane Thomas, Angela Conte, Bec Taylor a Noriko Waztanabe za film Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny

Takže, první filmové ceny letošní sezóny jsou rozdány a v příštích měsících uvidíme, jak dopadnou například Zlaté glóby, ceny BAFTA a konečně Oscaři. Inu, nemohu se dočkat, jak to dopadne, a co vy?

 

 

 

Autor: Petr Navrátil | úterý 8.11.2016 13:15 | karma článku: 10,67 | přečteno: 138x